Przepis na kebab z wołowiną

Przepis na kebab z wołowiną

Każdej mamie zdarza się czasem dzień, w którym nie wie jaki obiad przygotować swoim dzieciom. Ja z doświadczenia wiem, że maluchy bardzo często lubią jeść potrawy, które sprzedawane są jako fast food. Mamy tu na myśli kebaby. Chcę zatem pokazać Wam dziś przepis na dobrego kebaba, którego w sprawny sposób można przygotować we własnym domu mając pewność, że wykorzystano przy tym dobre i świeże składniki. Bierzmy się więc do roboty.

Przygotowanie kebaba z wołowiną proponuję zacząć od usmażenia mięsa. Najpierw wołowinkę kroimy w drobne paseczki i przyprawiamy wedle uznania. Ja polecam przyprawę kebab, sól i pieprz. Później wrzucamy ją na patelnię, rozgrzaną, na której znajduje się olej i smażymy. Na drugiej patelni można rozłożyć tortillę, aby delikatnie ją podgrzać. Następnie ściągamy z patelni tortillę, kładziemy na niej mięso i dorzucamy warzywa: biała kapustę, pomidorka, ogórek, można pomyśleć też o cebuli. Wszystko to zalewamy sosem czosnkowym, który robimy zanim wciskając do jogurtu naturalnego trzy ząbki czosnku i odrobinę pieprzu. Ja ten sos uwielbiam i daję go sporo, prawie tyle ile dają w Saint Karas. Następnie tortillę zwijamy, tak aby się nie rozpadła i podajemy.

Satysfakcja gwarantowana :D.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *